2018 Eylül Ayı Olağan Meclis Kararı

KARAR TARİHİ:06.09.2018 2018/EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI                            KARAR NO:23

• GÜNDEM :  Yol ve Kaldırım Yapım İşi için İller Bankası A.Ş. nden kredi kullanılmasının görüşülmesi .

Karar  :           İller Bankası A.Ş.’den 11.07.2017 tarih ve 33716 sayılı Genel Müdürlük Kararı ile 700.000-(Yediyüzbin).-TL kredi tahsis edilen Yol ve Kaldırım Yapım İşi için İller Bankası A.Ş.’den 500.000,00-( Beş Yüz Bin Türk Lirası ) TL ek kredi kullanılmasına, krediden kaynaklanacak anapara, faiz, denetim giderleri, komisyon, vergi, resim, harç, ücret vs. ödemelerin, İller Bankası A.Ş.’ce teminat olarak alınacak Belediyemiz gelirlerinden ve İller Bankası A.Ş. ve Maliye Bakanlığınca dağıtılan yasal paylarımızın mevzuattan kaynaklanan herhangi bir kesinti oranına bağlı kalmaksızın tamamından (%40’ın dışında ve %100’üne kadar) karşılanmasına, kredi teminatına konu gelirlerden krediye ilişkin ödemelerin karşılanamaması halinde, bu krediyle elde edilen tesis, inşaat ve her nevi gayrimenkul ile araç, gereç ve malzemenin, İller Bankası A.Ş.’ce talep edildiği takdirde aynı şartlarda ve talep tarihinde İller Bankası A.Ş. adına ipotek veya rehin edilmesine, İller Bankası A.Ş.’ce Belediyemize kullandırılacak krediye ilişkin olarak her türlü sözleşmeyi ve evrakı imzalamaya ve kredi ile ilgili devam eden işlemleri yürütmeye, Belediyemiz mülkiyetindeki her türlü gayri menkulü İller Bankası A.Ş.’ye ipotek vermeye, Belediyemizin her türlü gelir, hak ve alacaklarını İller Bankası A.Ş.’ye terhin ve temlik etmeye, Belediyemize ait her türlü ticari işletmeyi İller Bankası A.Ş.’ye rehin vermeye, İller Bankası A.Ş.’nin mevcut mevzuatı ve bunda meydana gelebilecek her türlü değişiklik çerçevesinde, 5393 Sayılı Belediye Kanun’un 68. maddesinde yer alan koşulların yerine getirilmesi kaydıyla krediye konu işle ilgili her türlü işlemi yapmaya Belediye Başkanı’nın yetkilendirilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.

BEKİR YILMAZ                                MÜMİN KARGI                              ŞAHİN ÇETİN

MECLİS BAŞKANI                               KÂTİP                                                         KÂTİP